top of page
WTRF3931.jpg

Over mij

Hi! Ik ben Rachel Goeman, ik ben een jonge fotograaf die haar plek in deze wereld probeert te vinden. In mijn werk probeer ik rust en kalmte te zoeken, zowel in het onderwerp als in de foto's zelf.

Ik zou mijn werk eerder romantisch vinden. Daarmee bedoel ik dat het een combinatie is tussen een vlucht weg van de werkelijkheid en het geven van een dubbele laag in betekenis, ik doe dit met detail in licht en vormen. Fotografie is voor mij een manier om dingen van thuis op verschillende plekken terug te vinden. Ik fotografeer graag dingen die me aan ‘thuis’ doen denken. Niet op een huisachtige manier, maar meer als mensen, gedachten en dingen.

  • Facebook
  • Instagram

Mijn werk

Hoelang mag je zeggen dat het even niet goed met je gaat, voordat je weer terug gaat naar je sociaal gewenste gedrag?

Als fotograaf houd ik mij bezig met thema’s binnen de psychologie. Ik verbeeld onderwerpen die niet zichtbaar zijn als fysiek object. Het vertalen van mentale problemen/gevoelens, zoals in mijn eigen geval angst en paniek, vind ik interessant omdat je hier een persoonlijke belevingswereld betreedt. Het is voor mij waardevol dat anderen zich kunnen herkennen in het werk wat ik maak. Mijn werk is te omschrijven als het schetsen van een gevoel. Deze wereld wil ik met protection of vulnerability (2022) bespreekbaar maken.

Hoe laat je de perfectie, waarvan je zo graag wil dat iedereen het ziet los?

Door onderwerpen als angst/paniek fysiek te maken, vanaf het fotograferen tot de uiteindelijke vorm, maak ik een ervaring.
Dit doe ik doormiddel van digitale en analoge fotografie. Door mijn eigen verbloemingsgordijn te laten vallen en mezelf op momenten te fotografen tijdens angst en paniek laat ik, heel even, mijn gewenste perfectie gaan. Mijn plek zoeken in de wereld.

Exposities

- Female Photo  Days, Berlin (group exhibition) 2022

- The Shadow, Budapest (group exhinition KromArt Gallery, PH21 Gallery) 2022

- No Plans for Next Year, Utrecht (group exhibition) 2021
 

Contact

Het maakt niet uit wat voor soort fotografie je zoekt, ik ben er om het perfecte moment vast te leggen. Bekijk hieronder meer informatie over de diensten die ik aan al mijn klanten aanbied. Neem vandaag nog contact op met eventuele vragen.

+31619951285

bottom of page